Ubicació

El restaurant ca l’Andorrà està ubicat al municipi de Castellfollit del Boix. Va ser fundat el 1980, quan els propietaris van venir d’Andorra. Aquest mateix va tenir una ampliació el 1985 i més tard el 1992 va tornar a ser ampliat, que fins al dia d’avui es manté igual que aquesta darrera modificació. 

El trobem situat a l’entrada del nucli de Castellfollit, venint de la carretera principal que uneix el barri de Maians amb el de Castellfollit, el trobem just a mà esquerra només arribar al nucli del poble. Ja veurem un cartell que ens indica “Restaurant Ca l’Andorrà”, un pàrquing privat de sorra per aparcar i una mica més avall, el restaurant. 

Veiem que té unes instal·lacions acollidores i amb caliu, així és com les descriuen els propietaris del restaurant. L’establiment compta amb un celler propi, una terrassa, una zona de bar i salons privats per a petites celebracions, on consta d’una sala gran i una d’una mica més petita. El lloc en si, és bastant gran per ser de poble, hi ha un gran aforament per la gent.

La gent ens diu que té una bona experiència d’aquest lloc i es poden fer reserves prèvies per telèfon o per correu electrònic.

Gastronomia

Pel que fa a la gastronomia d’aquest restaurant el podem descriure com una cuina tradicional catalana característica de la casa. Tenen habilitats per fer carns a la brasa, sopes d’hivern i guisats. Així i tot, el més típic pels clients són els tradicionals peus de porc i els caragols. 

Disposa d’un menú diari, de cap de setmana, de calçotada, de forn de llenya, per la quitxalla, per grups i per celíacs. A part d’això, també fan menjars i plats per emportar-se i has d’anar a recollir el local.

Tenen diferents plats que van variant depenen l’època de l’any, com per exemple, a la temporada de calçots o de les mongetes, en cuinen de delicioses! 

Si ens fixem en la seva carta, de rellevant hi trobem diversos entrants freds i calents. Alguns dels seus plants són xai a la brasa, canelons casolans, entrecot de vedella…, També hi ha diversos peixos, brases i suquets. Pel que fan els plats per emportar-se són més o menys similars als plats que descobrim al restaurant.

A més a més, en destaquen les postres, això sí que triomfa entre la gent, ja que són d’elaboració pròpia, en especial els pastissos que són casolans. Algunes de les postres són: mousses, Sacher, pastissos de formatge, trufes i deferents pastissos.

En definitiva, considerem una gran varietat de plats que podem gaudir en aquest restaurant.