Ubicació

Aquest restaurant està ubicat al municipi de Castellfollit del Boix també, però aquest,  justament és al nucli de Maians. Està als afores del nucli i per anar-hi, només ens hem de situar a la rotonda del poble de Maians i ja veurem un indicador que ens diu “Cal Frare”, i si seguim aquell camí, ens portarà al restaurant.

Aquest lloc, antigament era una masia de l’any 1800. Tanmateix, va ser fundat el 1993, on es va reformar per tal d’iniciar el projecte gastronòmic. 

Les instal·lacions de Cal Frare consten de dos menjadors interiors. En aquest restaurant podem gaudir de la seva gastronomia de diferents maneres; a vora del foc, dins un antic seller o amb vistes al poble de maians. De cara al bon temps, també disposen d’una terrassa exterior.

Podem descriure aquest lloc com un restaurant amb encant, amb una decoració rústica i clàssica i un ambient molt còmode. A més a més, trobarem una col·lecció de ràdios i quadres antics que segur que els hi encanten als amants de les antiguitats!

Gastronomia

Els propietaris del restaurant descriuen els seus plats com “menjars de la terra i de proximitat”. Podem veure què es basen en una cuina tradicional catalana on els seus productes intenten que siguin el més pròxim possible. Tot i ser tradicional, li donen un toc innovador i modern, perquè els clients surtin amb una experiència gratificant d’aquest lloc.

Disposa d’una carta i menú diari i de cap de setmana. També consta d’un menú per a grups. Viem que les cartes són plats característics mediterranis i espanyols. A part, tenen menús per vegetarians, celíacs i al·lèrgics als aliments.

Triomfa molt el seu menú diari, que hi podem considerar; canelons, caragols, graellada de peix, entrecot, mel i mató, entre d’altres, però sense mai oblidar el toc innovador dels xefs. La seva especialitat són carns i verdures a la brasa. 

El què més destaquem d’aquest restaurant són els vins. Els seleccionen de manera molt curosa perquè tota la seva clientela gaudeixi d’ells. En tenen de totes varietats, això no obstant, els més comuns són els de Denominació d’Origen de Catalunya, una evidència que els propietaris de l’establiment busquen la proximitat dels productes. El vi més habitual entre els clients és un característic de Cal Frare, li diuen “Vi de missa”.

En resum, els clients surten amb molt bon gust de boca d’aquestes instal·lacions!