A Castellfollit del Boix, va aparèixer un grafisme gegant. La primera notícia és datada el 17 de juny de 2004. 

Es tractava d’una rodona d’uns 40 x 40 metres de diàmetre, en forma d’espiral, dibuixant un traç perfecte, sense ni una imperfecció. Estava situat en un camp de cereal de la masia Can Torra.

El fet curiós és que no hi havia cap sortida ni cap entrada del cercle, el cereal estava aixafat en la mateixa direcció i contrastava amb la resta de cereal del camp. 

Molts curiosos van pujar a veure aquest fenomen al cim del Cogulló de Can Torra.  Està just a sobre d’on va passar aquest fet i es contemplava perfectament. És una cosa que no es veu cada dia, i això va provocar que molts estrangers vinguessin a veure-ho. Els restaurants del poble com Ca l’Andorrà estaven plens de gent de fora, les persones no es creien que això hagués passat, i anaven al poble a corroborar-ho. 

De fet, a internet i a molts diaris va sortir publicada aquesta notícia. Malgrat que a vegades sortien notícies falses publicades per exemple; deien que els veïns havien sentit sorolls i vist llums a la nit i això no és veritat.

No tot es va acabar aquí, sinó que la nit del 24 al 25 de desembre, van aparèixer tot de cercles rodons de diferents mides al costat de l’espiral gegant que s’havia trobat el dia 17.

Podem pensar que és una broma tot això, però per exemple, al Regne Unit, alguns pagesos d’allà ja estan acostumats a veure això i diuen que alguns cops ja han vist aquest fenomen en el seu territori.

Aquest fet es va començar a informar des dels anys vuitanta i actualment és un fet comú arreu del món, encara que quasi mai nosaltres el veiem.

Sense voler buscar interpretacions al fenomen, com és lògic en aquell moment van causar diversos comentaris, preguntes, punts de vista i fins i tot discussions. El què està clar, és que el dia d’avui, encara no se sap si això va ser creat per algun humà, extraterrestre o la mateixa natura, és un misteri.