Hi ha dues festes majors al nucli de Castellfollit.

Bé, la primera és per Santa Creu, que s’escau en dia 3 de maig. El divendres més proper, s’acostuma a fer una cursa d’orientació o alguna activitat diversa. L’endemà, dissabte, a la tarda és típic fer la mítica Gimcana de Tractors, que consisteix a passar diferents proves amb el tractor, i el que millor les faci guanya. Tant és pels grans, com pels més petits que tenen diferents proves organitzades per ells per fer amb els tractors de joguina. Destacant així, la vida a la pagesia. Seguidament, es fa un sopar popular de festa major a la nit. 

I finalment, diumenge, es fa missa al migdia a l’església de Sant Pere amb la presència, normalment, de la Coral Flor de Boix de Castellfollit del Boix, seguit d’una rifa tradicional per una mona i repartició del panet a tothom. Per acabar, vermut per tothom i a la tarda s’acostuma a fer algun teatre i més cap al tard un partit de futbol amb la presència de l’equip del poble anomenat, CasmaTeam.

En segons lloc, la festa major d’estiu, que se celebra l’últim cap de setmana d’agost i el primer de setembre. S’inicia amb el primer cap de setmana d’agost, que es fan les tradicionals firetes de Castellfollit, consisteixen a fer una fira al carrer principal del poble, al carrer de les escoles, on tothom que vulgui pot posar la seva parada i a part, hi ha alguna activitat pels infants com algun rocòdrom o alguna animació. Seguidament, es fa un sopar popular a  la pista del poble acompanyat d’algun grup musical. L’endemà, a la tarda, es fa la festa de l’escuma i inflables o alguna activitat per la quitxalla.

Durant tota la setmana següent, cada dia es fan nits a la fresca a la mateixa pista de Castellfollit on hi ha servei de bar i fan sopars i algunes tapes. En aquesta mateixa setmana, a les tardes es fan activitats i tallers com d’espart, proves d’orientació, partits de vòlei, classes de ball, de salsa, etc.

I per últim, el darrer cap de setmana, el primer de setembre, el dissabte a la tarda es fa la famosa baixada d’andròmines on cada participant, individualment o en grup, crea la seva pròpia andròmina i pot córrer aquesta cursa que és per a totes les edats. A la nit es fa la mongetada popular on predominen les típiques mongetes de Castellfollit del Boix, seguidament de ball amb un grup musical. També es duu a terme un concurs de fotografia.  Per acabar, l’últim dia, diumenge, es fa alguna activitat al poble.