La Fira de la Mongeta de Castellfollit del Boix s’ha celebrat aquest últim any (2021) d’enguany, la seva 4a edició. La fira es realitza durant el matí i s’hi realitzen diferents esdeveniments. Primerament, i el principal, el mercat de productes artesans i locals amb la participació de Productors de Mongeta de Castellfollit del Boix, restaurants del municipi i altres productors agroalimentaris i artesans de la comarca. A part, també hi ha un espai de degustació on es poden tastar els tastos de la mongeta i altres productes del territori oferts per les parades del mercat. 

Això darrerament explicat, és la fira en si, però a més a més, també s’hi fan diferents actes com un espectacle musical adreçat a famílies, una demostració de batre la mongeta, fent així, un salt a la història per veure com es batien les mongetes fa temps, un tast sensorial de la mongeta per reconèixer-hi les seves peculiaritats i a més d’un concert.

No obstant això, durant tot el dia també hi ha animacions, exposició de tractors clàssics i projecció de documentals sobre la mongeta de Castellfollit del Boix

Quan se celebra?

Aquesta fira se sol celebrar la segona setmana del mes d’octubre, al voltant del pont del Pilar.

Per què se celebra?

Doncs bé, es duu a terme per donar a conèixer a la gent el producte de la Mongeta de Castellfollit del Boix. Així, a la fira, la gent la pot comprar, provar i si els hi agrada, repetir i és una manera que el producte vagi sent cada vegada més familiar per la gent i el coneguin més. És a dir, per promocionar aquest tipus de llegum i la seva gastronomia.